Den kravlösa tillvaron

Jag väcks av solstrålarna. Den blåa vårhimlen önskar mig god morgon. I köket möts jag av en lapp som berättar vad jag skall äta till frukost. Frukosten är långsam och rofylld. Det finns ingen brådska. Klockan har tappat sin betydelse. Likaså kalendern. Telefonerna har varit på ljudlöst redan i en vecka. Jag väljer när jag vill vara tillgänglig. Vilket privilegium - jag vet.


Frukosten följs av en promenad ute i sagolandet kallad vinter. Snön som knastrar under skorna är det ända som hörs. Omgiven av vita skogar dansar jag fram på den bekanta vägen. Det finns ingen som ser. Ingen i byn verkar vara hemma. Fortfarande häpnas jag av tystnaden. Den fyller mig med en magisk känsla. Kölden nyper i mina kinder och färgar dem vackert röda – vackrare än någon rouge någonsin kunde.


Jag påminns om omvärlden när jag hämtar posten. Jag låter bli att läsa meningarna om vad som händer. Just nu känns det mindre viktigt. Jag behöver inte bära världen idag.


Todolistorna ligger undangömda. Alla måsten är lagda åt sidan. Jag har skapat en kravlös tillvaro i nuet. I denhär tillvaron finns inga prestationer, inga stordåd och ingen duktighet. I den kravlösa tillvaron räcker jag till precis som jag är. Här behöver jag bara finnas.


På kvällen loggar jag in på datorn. Ikväll är det måndag. En dag när världen och dess medborgare presterar. För en stund dras jag med i prestationerna, brådskan och stressen. Jag stänger datorn. Jag låter Rihanna berätta om att hitta kärlek i en hopplös plats. Jag inser att jag inte behöver mäta mig med världens mått. I denhär kravlösa tillvaron är det jag som bestämmer. Och enligt mina mått har jag minsann gjort stordåd i att skapa kravlöshet i en värld av krav - lite som kärlek i en hopplös plats. Jag gör ett beslut om att den kravlösa tillvaron inte skall vara en tillfällighet. Från och med nu skall jag se till att alltid packa med den vart jag än åker och vart jag än är.

Etiketter: lugn ro kravlöshet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln