Sommarflört eller förhållande?

Plötsligt fanns du där. Utan förvarning. Du drog med mig likt en stormvind. Ditt lite för perfekta leende gjorde mig knäsvag. Du berättade vackra och spännande historier som fick mig att önska att du aldrig slutade tala. Allt i dig fascinerade mig, till och med din stundvisa dryghet. Vad fanns under den stiliga ytan och den bedårande charmen? Din potential var påtaglig och fick mig att bli totalt förälskad. Du var ett äventyr. Att gå vilse var helt okej med dig. På något sätt hittade vi ändå alltid fram. Tackvare dig öppnades en ny värld. En värld som jag stundvis gillade – stundvis hatade. Men det var balansen däremellan jag älskade. Sommaren fylldes av sömnlösa nätter där vi planerade framtid och skapade gemensamma drömmar. Vi dansade längs gatorna i soluppgången och kände att allt var möjligt. Vi var den perfekta sommarflörten – du och jag Stockholm. Du och jag.

 

Sen kom den andra och gjorde sig påmind. Du som kunde kallas tryggheten själv. Du som visste precis hur du skulle krama om mig. Du pratade genom lugn, minnen och kärlek. Längtan var ett faktum. Du viskade i mitt öra om att jag ännu inte sett allt. Ännu inte upplevt allt. Ännu inte känt allt. Vi hade ett förflutet tillsammans, men nu visade du mig framtiden genom att ta min hand och försiktigt leda mig tillbaka till dig. Du målade upp en framtid fylld av omtanke, respekt och outforskad potential. Och äventyr. Du sade att det skulle bli många äventyr, om jag bara vågade älska dig igen. För vi båda visste att det var jag som inte vågade senast.  Du visste precis hur du skulle få mitt hjärta och bulta - bulta som vid första förälskelsen. Du fick mig att falla för dig igen genom att vara den du alltid varit; äkta, kärleksfull och tålamodig. Plötsligt fanns inte du och jag, utan ett vi. Och någonstans där kysste jag den perfekta sommarflörten farväl och omfamnade förhållandet som jag inte gav en ärlig chans. Du och jag Göteborg. Nu är det du, jag och framtiden – handihand i nuet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln