Jag älskar att se dig le

I december har jag äran att gästblogga hos bästa I'm with Friends.

Jag skrev om att göra det jag älskar...

 

Jag älskar att skapa leenden – äkta leenden som kommer från hjärtat. Inget påklistrat eller fejkat. Nej, riktiga leenden som inte döljer sorg eller ångest. Ibland krävs det tårar innan äkta leenden kan skapas, men det är helt okej. Det är en del av att vara människa och en del av att kunna le.

 

För mig har det handlat om att hitta rätt plats och rätt sammanhang där jag kan göra det jag älskar. Jag har stått i hotellreceptionen, jag har ordnat event för tusentals människor, jag har utbildat ledare, jag har utvecklat strategier för sociala medier och idag hjälper jag entreprenörer förverkliga deras drömmar. Alla dessa jobb och uppdrag har en avgörande sak gemensamt; jag har fått skapa leenden. Jag har alltså fått göra det jag älskar.

 

Ibland har jag befunnit mig i sammanhang där jag trott mig kunna göra det jag älskar. Men sen har jag märkt hur mitt eget skratt tystnat och hur jag själv inte längre kunnat le. De sammanhangen har inte varit rätt för mig, och jag har behövt ta ett steg vidare. Det har inte alltid varit lätt, men om jag inte själv kan le, hur skall jag kunna hjälpa andra människor att le?

 

Men vad menar jag egentligen med sammanhang? Sammanhang kan ha olika namn. Det kan kallas trygghet, hem, livsuppgift, jobb, utgångspunkt, vänskap, kärlek eller nästan vad som helst. Det kan handla om saker som tillhörighet, uppskattning, gemenskap och en känsla av delaktighet.

 

Har du tänkt på vad som är ditt sammanhang? Hur ser ditt sammanhang ut där du kan göra det du älskar?

 

Så min vän, berätta vad du älskar att göra och formulera därefter ditt sammanhang. Försök klä sammanhanget i ord. I dina egna ord. Var och hur vill du göra det du älskar? Kommer inte orden idag, så kommer de att komma inom sin tid. Sammanhang kan liknas vid en känsla och det är inte alltid lätt att klä känslor i ord. Men trots att man inte kan klä det i ord, betyder det inte att det inte skulle finnas.

 

Att veta vad man älskar att göra, är ett första steg. Nästa steg är att hitta svaret på var och hur.

 

Lycka till min vän – jag älskar att vara i ett sällskap av människor som gör vad de älskar, vilket fantastiskt sammanhang!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln